AlleeWonen Makelaardij kan u op vele manieren van dienst zijn wanneer u van plan bent een woning aan te kopen. Indien u op dit moment al een eigen woning in bezit hebt, is het raadzaam onze makelaar in te schakelen om een advies voor een opbrengstwaarde te laten afgeven. Het biedt een zekere basis voor het bepalen van uw financiële reikwijdte.

Bent u eenmaal zover dat u werkelijk gaat voor uw ‘droomhuis’, laat dan een bouwkundige keuring verrichten. Met dit rapport krijgt u een goed en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van de woning en eventuele kosten van verbetering. Zo weet u wat u aankoopt!

De verkoper van een woning is in principe verplicht u een EnergiePrestatieCertificaat te overhandigen, zodat u weet hoe energiezuinig uw ‘droomhuis’ is.

Om een beeld te krijgen van uw nieuwe woning en de omgeving is het goed om eens (of meerdere keren) het huis aan de buitenzijde te bekijken, door de nabije straten te lopen en u tevoren te laten informeren over de omgeving en de faciliteiten. Zo bent u al aardig voorbereid als u de woning gaat bezichtigen.

Eenmaal in en rondom de woning zijn er een aantal zaken om op te letten. Graag geven wij u een aantal tips welke u kunnen helpen bij een bezichtiging.